Pozivno Pismo za Zainteresovane Nevladine Ogranizacije

Posted on October 4, 2007 in Green agenda.

Milieukontakt International je nedavno započeo svoj novi 4-godišnji program na zapadnom Balkanu pod nazivom “Združivanje snaga za izdrživu budućnost na zapadnom Balkanu”, ukratko Zelena Agenda na zapadnom Balkanu. Pored Bosne i Hercegovine ovaj program će biti implementiran u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Kosovu. Projekt je započet 9og februara 2007. i završava 31og decembra 2010.

Cilj programa je doprinos demokratizacijskom procesu, izdrživom razvoju i stabilnosti na zapadnom Balkanu kroz razvoj i implementaciju Zelenih Agendi: participatorni metod za razvoj strategija održivog razvoja i akcionih planova na lokalnom nivou sa aktivnim učešćem lokalnog stanovništva, NVO-a, lokalnih vlasti i privrednika. Zelena Agenda nije samo akcioni plan nego je i sama implementacija Zelene Agende važan i esencijalan element programa. Milieukontakt ima pozitivna iskustva sa implementacijom metoda Zelene Agende u Hrvatskoj, Rumuniji, Moldaviji i Kirgistanu.

Trenutno Milieukontakt traži NVO-e koje su zainteresovane u pokretanju procesa Zelene Agende u svojim zajednicama (ili u susjednim zajednicama sa kojima već imaju dobre kontakte). Milieukontakt će ponuditi podršku i savjet u bliskoj saradnji sa BiH timom trenera o tome kako pokrenuti Zelenu Agendu i također će ponuditi nekoliko mogućnosti za NVO-e koje se bave Zelenom agendom da stupe u kontakt i pomognu jedni drugima gdje je to moguće i potrebno. Mi se nadamo da ćemo na ovaj način pokrenuti mrežu NVO-a koji se bave Zelenom Agendom u Bosni i Hercegovini.

Sa ovim pozivom za natječaj mi pozivamo NVO-e da se prijave. Prvi korak u proceduri selekcije je pred-selekcija 8 NVO-a za radionicu na temu Zelene Agende, koja će biti održana 9og, 10og i 11og novembra 2007. I na kraju mi možemo izabrati samo 3 NVO-a. Drugi korak u proceduri selekcije će biti urađen nakon radionice te će na osnovu kriterija, upitnika i aplikacije za radionicu, biti izabrana 3 NVO-a da primjene Zelenu Agendu u svojim zajednicama. Očekujemo da će proces selekcije biti finaliziran početkom decembra.
Ako ste zainteresovani da se uključite u projekt Zelene Agende u Bosni i Hercegovini i da vodite proces Zelene Agende u svojoj zajednici, mi vas molimo da ispunite upitnik i aplikacijski formular te ih pošaljete putem email-a na DVIJE email adrese koje su spomenute u daljnjem tekstu.
Upitnik i aplikaciju kao i druge detalje će te naći u prilozima ovog Poziva kao i na web stranici Milieukontakt International-a: www.milieukontakt.nl (klikni na stranicu Bosne i Hercegovine).
Željeli bi smo da ohrabrimo NVOe ako su u mogućnosti da ispune navedeni upitinik i formular na engleskom jeziku. U svakom slucaju ovo nece predstavljati kriterij, te je takodje moguce ispuniti isti na lokalnom jeziku. Molimo vas da pošaljete samo jednu verziju (engleski ili lokalni jezik). Nije potrebno ispunjavati obe verzije.
Rok za slanje upitnika i aplikacijskog formulara:
18. oktobar 2007, do17 sati.

Molimo da imate u vidu da će se ovaj rok striktno poštovati. Svi upitnici koji budu primljeni NAKON roka neće biti uzeti u razmatranje. Također nećemo uzeti u razmatranje upitnik koji ne bude sadržavao sve informacije koje su zahtijevane.

Leila Haskić , lokalni projekt menadžer e-mail: mki.bosnia@gmail.com
Rita van Keulen, Projekt menadžer projekta Zelena Agenda – e-mail: r.vankeulen@milieukontakt.nl

  • Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen

    Laatste nieuwsbrief

    nieuwsbrief-2015-2
  • Support Milieukontakt

    ONLINE DONEREN
  • Archives

  • Categories

Milieukontakt International
building capacities - involving citizens - solving environmental problems

Theme Fadtastic by Andrew Faulkner.

Creative Commons License
Milieukontakt Website by Milieukontakt International is licensed under a Creative Commons Attribution-Non-Commercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.